ELSA

Şölen Çikolata Başarı Hikayemiz

Başarı Hikayelerimiz

Bilişim 500

Aydem

Şölen Çikolata

Şölen lezzetleri HPE SimpliVity ile dünyaya ulaştırılıyor

Ülkemiz gıda sektörünün önde gelen markalarından olan ve 120’ye yakın ülkeye ihracı bulunan Şölen, artan iş gereksinimlerini karşılayabilmek için HPE’nin SimpliVity çözümlerine yatırım yaptı. Hiper Bütünleşik altyapı ile şirket dünyanın dörtbir yanına tek merkezden hizmet verirken kapasite, performans ve iş sürekliliği gereksinimlerini de karşılamış oldu.



Şölen Çikolata Başarı Hikayesi Haber Detayı İçin Tıklayınız.

Şölen Çikolata Başarı Hikayesi Twitter İçin Tıklayınız.

Şölen, kurulduğu 1989 yılından bu yana; çikolata, çikolatalı ürünler, bisküvi, kraker, kek, şeker ve lokum pazarında Türkiye’nin lider şirketleri arasında yer alıyor. Çikolatadan şekere hem ikramlık hem de hediyelik olarak geniş bir yelpazede ürünlerini tüketicilere sunuyor. Şölen’in 200’ün üzerinde ürün çeşidi bulunuyor. Ürünlerini Amerika’dan Belçika’ya, Maldivler’e kadar 120’ye yakın ülkeye ihraç ediyor. Dubai, Cezayir, Azerbaycan, Amerika, Suudi Arabistan, Almanya ve İngiltere’de bölge ofisleri; Levant Bölgesi, Kanada, Çin Latin Amerika’da da bölge müdürlükleri bulunuyor. Şirketin Gaziantep ile İstanbul’da 2 tesisi ve 2 bin 300’den fazla çalışanı mevcut.

Şölen’in BT Direktörü Ökkeş Bahar, dünya çapında tercih edilen lezzetli ve kaliteli ürünler geliştirmelerinin arkasında yatan değeri şöyle açıklıyor: ‘’Tüm dünyada şirketlere denetim ve belgelendirme yapan kuruluşlardan biri olan SGS tarafından rutin kontrollerin dışında uygulanan BRC ve IFS denetimlerinden üst seviye olan AA ve High Level kategorisinde en yüksek puan alan nadir şirketlerden biriyiz. Dünyada binlerce mağazası bulunan Lidl’ın gıda konusunda seçilen Türkiye’deki ilk stratejik tedarikçisiyiz.’’

Şölen yakın dönemde SAP’nin en üst uyarlaması olan SAP HANA’ya geçerek çok önemli bir yatırıma imza attı. Bu projeyle eşzamanlı olarak da BT altyapı modernizasyonunu sağlamak gündeme geldi. Bu noktada da şirket HPE’nin SimpliVity Hiper Bütünleşik çözümlerini hayata geçirdi. Şölen’in yatırım yaptığı yeni çözümü performans, güvenlik ve iş sürekliliği anlamında güçlü bir altyapıda yönetme ihtiyacı oluşunca altyapı arayışı ve seçimine gidildi. Bu ihtiyacı da Hiper Bütünleşik çözümlerin sağlayabileceğine olan inançla yatırım yapılması kararı alındı. ’Şölen, vizyonu gereği her zaman yeniliklere açık olmuştur ve yatırımlarını bu yönde sürdürüyor’’ diyen Bahar, projeye karar verirken şirketin gelişen yeni ihtiyaçlarına ve SAP standartlarına cevap verebilen, esnek ve yalın bir altyapıya sahip olmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Hiper Bütünleşik mimari ile SAP HANA tecrübemizi birleştirdik


Şölen’in S4 / HANA sistemine geçişini gerçekleştiren HPE Türkiye iş ortağı Elsa’nın sektörde 20 yıllık bir tecrübesi bulunuyor. Elsa uzman ekibi bu projede ilk olarak mevcut topolojideki iş sürekliliğinin yüzde 100 sağlanması için gerekli analizleri gerçekleştirdi. Bu kapsamda hiper bütünleşik mimarinin sıkıştırma ve tekilleştirme, anlık yedekleme ve yedekten dönme, iki node (uç) arasında anlık replikasyon (kopyalama) özellikleri ile uygulama katmanını tamamen iş sürekliliğine uygun bir model haline getirdi.

Elsa CEO’su Mert Ece kendileri açısından bu projenin önemini şu sözlerle ortaya koyuyor: “Hiper Bütünleşik mimari konusunda Türkiye’de sayılı teknik ekibe sahip, bu teknoloji ile kritik birçok SAP HANA projesi yapmış ve geleneksel firmaların dışında aynı zamanda SAP Basis desteği verebilen bir şirketiz. Bu kapsamda özellikle HPE SimpliVity ve SAP HANA projenin temeli ve merkezi olunca, bu yetkinliklerimiz ve referanslarımız projeye ve bizim seçilmemize yüksek katma değer oluşturdu.”

Proje bileşenleri
HPE SimpliVity Hiper Bütünleşik çözümleri

HPE ProLiant sanallaştırılmış uygulama sunucuları

HPE StoreOnce yedekleme çözümü

Proje hedefleri


Üretim, planlama ve nakliye süreçlerindeki değişim ve yeniliklere cevap vermek


Performans, güvenlik ve iş sürekliliği anlamında güçlü bir altyapıya sahip olmak

SAP HANA standartlarına cevap verebilen bir altyapıya geçmek

Esnek ve yalın bir altyapıya kavuşmak

Kolaylıkla büyütülebilir ve genişletilebilir bir altyapı ihtiyacı

Başarı kriterleri ve kazanımlar


Hız, bilgi doğruluğu, iyi planlama, daha taze ürün, daha hızlı talep karşılama, gıda güvenliği gibi konularda büyük bir gelişme sağlandı

Hem depolama hem de uygulama katmanında genişleyebilir, geleceğe hazır bir BT altyapısı kurulmuş oldu


Depolama, yedekleme ve sunucu yönetiminin tek bir noktadan yönetilmesi sağlandı Tekilleştirme ve sıkıştırma özelliği sayesinde veri boyutlarında tasarruf sağlandı

Daha fazla miktarda dijital veriyi depolama şansı elde edildi

Esnek ve ölçeklenebilir bir altyapı oluşturuldu

Sistemin tek bir ekrandan kontrolü sağlanarak zaman tasarrufu ve yönetim kolaylığı elde edildi

Yedek alma süreleri kısaldı Hata, problem ve olası darboğazlara karşı izlenebilirlik arttı.